De mooiste kleuren uit het Rijksmuseum: De RIJKS Kleuren.

Ben je al in het Rijksmuseum geweest? Dan was je vast -net als wij- onder de indruk van de kunstcollectie. Naast de kunstcollectie word je oog al snel getrokken naar het prachtig gerestaureerde gebouw, de fraaie architectuur en kleurgebruik. Wat is het mooi wanneer architectuur en kunst samenkomen op één plek.
Rijks kleuren
Het Rijksmuseum wilde het gebouw zoveel mogelijk in oude glorie herstellen. Daarvoor moest het oorspronkelijke kleurgebruik uit 1880 van architect Pieter Cuypers teruggebracht worden. Stichting Restauratie Atelier Limburg analyseerde monsters van de originele verf. Op basis daarvan werden in samenwerking met de kleurexperts van Sikkens meer dan 60 authentieke Cuypers kleuren vervaardigd. Daarnaast werden nog eens 8 nieuwe grijstinten ontwikkeld om de wand- en plafondschilderingen te herstellen.

Een selectie van dit mooie kleurpalet is door Sikkens uitgebracht onder de naam ‘RIJKS Kleuren’. 24 kleuren waarvan 8 grijstinten en 17 Cuypers kleuren zoals ‘Rijks zacht rood’, ‘Rijks warm grijs’ en ‘Rijks puur terra’. Deze muurverven en lakken zijn daarmee ook in huis of in je werkomgeving toe te passen. Zo brengt het niet alleen de meester tot leven.

Rijks kleuren video

Bekijk de video over de kleuren van het Rijksmuseum.