Je wilt natuurlijk een fijn kantoor om in te werken. Dat geldt ook voor alle medewerkers. Veel kantoren die wij tegenkomen zijn echter vrij standaard, met weinig sfeer. Of juist heel rommelig. En dat is jammer want van een goed ingericht kantoor word je niet alleen blij, het verhoogt ook de productiviteit. Wanneer je onderstaande 9 elementen goed toepast, creëer je een werkomgeving waar iedereen zich prettig in voelt. In onze volgende blogs zullen we op elk element nog dieper ingaan.

1. Kleur
9 sfeerelementen

Kleur is heel bepalend in een ruimte. Het beïnvloedt sterk de sfeer en de uitstraling. Je kan er voor kiezen om een hele wand te schilderen. Subtieler kleurgebruik pas je toe door het terug te laten komen in accessoires of eventueel in een mooi schilderij. Zorg er in ieder geval voor dat je niet meer dan drie verschillende kleuren gebruikt en dat deze op elkaar zijn afgestemd.

2. Geur
Geur-bloemen

Geur is weliswaar onzichtbaar maar heel belangrijk voor ons welbevinden en dus ook voor onze productiviteit. Een goed ventilatiesysteem is onontbeerlijk in een kantoor. Maar wist je dat er ook allerlei manieren zijn om geur toe te voegen aan ruimtes die concentratie- en prestatieverhogend  of juist kalmerend en rustgevend zijn? Weg met de muffe kantoren!

 

3. Stoffen
Stoffen

Gebruik van mooie stoffen laten een koud ogende kantooromgeving warmer voelen. Stoffen worden vooral toegepast in raambekleding of de bekleding van meubilair. En heb je er ook als eens aan gedacht om een mooi kleed neer te leggen in de hal of onder een vergadertafel? Het kan net het verschil maken.

 

 

4. Akoestiek
Akoestiek

Op je werk is het belangrijk dat jij je kan concentreren. Een goede akoestiek zorgt er voor dat je niet continue wordt afgeleid door bellende collega’s. Tegenwoordig zijn daar hele fraaie oplossingen voor, passend bij elke sfeer. Zo heb je in kantoortuinen alleen de voordelen van het bij elkaar werken en niet de nadelen.

 

5. Verlichting

Verlichting-diesel

Enige weken geleden hebben wij uitgebreid stilgestaan bij verlichting via onze bijdrage aan het blog van dmLights. De juiste verlichting is uiteraard heel belangrijk voor de sfeer maar zeker ook voor de productiviteit van medewerkers.

 

 

 

 

 

6. Kunst
Kunst

De aankleding is regelmatig het sluitstuk van een verbouwing of re-styling. Jammer want een eye catcher in een ruimte -zoals bijvoorbeeld een mooi schilderij- is zeer bepalend voor de uitstraling. Dit missieschilderij lieten wij speciaal maken voor een van onze klanten. Uniek en een mooi element in hun vergaderruimte.

 

 

 

7. Meubilair

Meubilair

Meubilair is er in alle soorten en maten. Prijsverschillen kunnen groot zijn. Hoe dan ook neemt het altijd een groot deel van het budget in beslag. En het moet weer jarenlang mee gaan. Kwaliteit is daarom belangrijk. Wij werken het liefst met professionele projectinrichters waarbij we zeker zijn van deze kwaliteit. Natuurlijk wel altijd afgestemd op budget en functionaliteit.

 

 

8. Speciale effecten
Speciale-effecten

Er zijn veel verschillende manieren om speciale elementen toe te voegen aan een ruimte. We hadden het net al over kunst en wat dacht je bijvoorbeeld van een prachtige roomdivider of grote fotowand? Het geeft elke ruimte iets eigens.

 

 

 

9. Functionaliteit
Functionaliteit

Of het nu meubilair, verlichting of vloerbedekking is, elk van de gekozen materialen moet jarenlang mee gaan en bovendien ook functioneel zijn. Maar we willen niet dat dit ten koste gaat van de vormgeving. Gelukkig zijn er veel ontwerpen die naast een lust voor het oog ook nog eens prettig zijn in gebruik. Zo slaan we twee vliegen in een klap.

 

 

 

 

Beeld gevonden via:
1. FactorRood; 2. Pinterest; 3. Kvadrat; 4. Buzzispace; 5. dmLights; 6. FactorRood; 7. De projectinrichter; 8. 3Form; 9. De projectinrichter